19 oktober 2021

Fit4Water groot succes

Nieuwsbericht voorafgaand aan het evenement:

DRACHTEN – Op zaterdag 11 en zondag 19 september organiseert DZ&PC samen met Sportbedrijf Drachten en verschillende watersportverenigingen de eerste editie van Fit4Water. Waterliefhebbers tussen de 8 en 18 jaar kunnen gratis kennismaken met toffe watersporten.

Kinderen en jongeren die altijd al eens een watersport willen proberen kunnen dat nu doen tijdens Fit4Water. Het evenement is opgedeeld in twee dagen. Zo staat zaterdag 11 september in het teken van watersporten in de buitenlucht. Aan het Gaasterdjip in De Wilgen kun je onder andere zeilen, suppen, reddend zwemmen en is er een zwemloop. Zondag 19 september zijn er verschillende activiteiten in Zwemcentrum de Welle, zoals synchroonzwemmen, waterpolo, waterbasketbal en Aqua Boxing.

‘Verfrist en fruitig het nieuwe schoolseizoen beginnen’

Iedereen tussen de 8 en 18 jaar kan meedoen, ook als je een handicap of medische indicatie hebt. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om op of in het water te bewegen en minimaal zwemdiploma A hebt. Inclusief sporten en bewegen is één van de ambities van het Sportakkoord Smallingerland, die het evenement mede mogelijk maakt.